Gyors zöldségleves
Nehézség: Könnyű
sárgarépa
krumpli
(+zöldség, petrezselyem, csirkebőr-darabka, paradicsom, paprika...)
leveskocka
só
víz
tészta
Elkészítés:
Egy lábasban forraljunk vizet és tegyünk bele egy leveskockát. Egy sárgarépát karikázzunk fel és egy krumplit vágjunk fel 4-8 darabra. Tegyük a lábasba, keverjük meg. 10 perc után tegyük bele a tésztát, sózzunk és főzzük készre. (Az elpárolgó vizet pótoljuk főzés közben)
Krumplileves
Nehézség: Könnyű
3 szem nagy krumpli
negyed fej vöröshagyma
olaj
1 zöldség
1 répa
pirospaprika
víz
só
paradicsom
paprika
zeller
zöldség zöldje
vegeta zöldség
A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Egy nagy edény aljára annyi olajat öntünk, hogy épp ellepje. Megpirítjuk rajta a hagymát. A zöldséget és a répát megpucoljuk, hosszúkásra szeleteljük. Beletesszük az edénybe, a hagyma mellé. Beletesszük a krumplit is és megpirítjuk. Egy fél fakanálnyi pirospaprikát keverünk hozzá. 1,5 l forró vízzel öntjük fel, teszünk bele 1,5 kiskanál sót. Teszünk bele paradicsomot, paprikát, zellert, friss zöldség zöldjét, vegeta zöldséget. Forrás után lejjebb vesszük a lángot és 20 percig főzzük. Tegyünk bele tésztát, és főzzük tovább.