Brassói aprópecsenye
Nehézség: Könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
olaj a hagyma pirításához
vöröshagyma
500g sertéshús (pl. comb)
só
bors
majoranna
pirospaprika
víz
krumpli
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk, egy kevés pirospaprikát is keverünk hozzá. Egész eddig folyamatosan kevergetjük. Hozzáöntünk egy kevés vizet,néhányszor megkeverjük. Fedőt teszünk rá, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A krumplit kisütjük olajban, és összeforgatjuk a hússal.
Húsgombóc
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
olaj a hagyma pirításához és a sütéshez
vöröshagyma
darált sertéshús
1 kiskanál só
fél kiskanál szerecsendió
80g zsemlemorzsa
2 tojás sárgája
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd egy tálban összegyúrjuk az összes hozzávalót. Kis golyókat formálunk a húsból és kevés olajon megsütjük őket.
Rizses hús
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
olaj
vöröshagyma
paprika
paradicsom
só
bors
fűszerpaprika
500 g kockára vágott sertéshús (pl. comb)
300 g rizs
víz
Elkészítés:
Egy lábasban olajon párolunk vöröshagymát és apró kockákra vágott paprikát. A paradicsomot is hozzáadjuk. 5 perc múlva hozzákeverjük a megmosott húst. Pirítjuk kifehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Vizet öntünk rá, annyit, hogy épp ellepje a húst. 25 percig főzzük, majd beleöntjük a megmosott rizst. Készre főzzük.
Bevert hús
Nehézség: Könnyű
karaj
vegeta
fokhagyma
zsemlemorzsa
tojás
olaj
víz
Karajt zacskóban klopfolunk, amibe vegetát, apró fokhagymát, zsemlemorzsát tettünk. Tojásba mártogatjuk, majd kevés olajban kisütjük. Beletesszük egy lábasba és ráöntjük a maradék zsiradékot. Kevés vegetás vízzel felöntjük, így főzzük meg.
Krumplipüré/főtt tészta finom hozzá
Fasírt
Nehézség: Könnyű
500g darált hús
2 zsemle
tej
víz
só
bors
vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 + 0,5 tojás
olaj
prézli
A darált húst, a tejbe-vízbe áztatott zsemlét, sót, borsot, apróra szelt vöröshagymát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és a tojást összegyúrjuk. A tepsibe teszünk egy kis olajat és önünk rá prézlit. Rudat formázunk a húsból. A maradék fél tojást rákenjük, majd megsütjük.
Lasagne
Nehézség: Könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
tészta
sajt
1 kg darált hús
olaj
¼ fej vöröshagyma
só
bors
1 dl paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
víz
Besamellhez:
10 dkg margarin
2 ek liszt
2,5 dl tej
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát olajon megpirítjuk, majd a húst is. Hozzáöntjük a paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát is hozzáadjuk, kevés vízzel felöntjük (épp nem lepi el a húst). 10 percig főzzük.
A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük VAGY a száraz lasagne tésztával béleljük ki az edényt
A margarint egy kis edényben felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, fehéredésig főzzük, fűszerezzük. A tejjel sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
Edénybe tészta, hús, mártás rétegezve. Sütőbe 5 percig, sajttal megszórjuk.