Gyümölcsjoghurtos muffin (DIAB+alap)
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók 8 db-hoz:
13 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél csomag vaniliás fruktóz/cukor
1 tojás
35 g fruktóz / 70 g cukor
0,5 dl olaj
kis poharas gyümölcsjoghurt
friss gyümölcsök
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olajat, végül a gyümölcsöket. Muffinformába tesszük a tésztát és kb fél óra alatt készre sütjük.
Brownie (DIAB)
Nehézség: Könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
2 dl víz
22 dkg margarin
4 ek kakaópor
25 dkg liszt
4 dkg fruktóz
1 tk szódabikarbóna
1 dl joghurt
2 tojás
vaníliás fruktóz
margarin
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a margarint és a kakaóport. Kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. A lisztet a fruktózzal és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás, a vaníliás fruktóz. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a tésztát beleöntjük. Nedves késsel elsimítjuk, 20 percig sütjük.
Isler
Nehézség: Közepes
Hozzávalók:
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
38 dkg liszt
1 marék dió
csipet fahéj
Kókuszos kocka
Nehézség: Közepes
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tojás
3 dkg vaj
2 ek olvasztott méz
1 sütőpor
1,5 dl tej
kókusz
Krém:
20 dkg vaj
2 dkg kakaó
0,5 dl rum
4 kanál tej
25 dkg cukor
Elkészítés:
Kikeverjük a lisztet, cukrot, tojást, vajat, mézet, sütőport és tejet. Lisztezett, zsírozott tepsiben megsütjük.
Krém: a vajat, kakaót, rumot, tejet, cukrot gőz fölött főzzük.
Kókuszba forgatjuk
Lengyel királynő (alap+DIAB)
Nehézség: Közepes
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt (15 dkg)
20 dkg margarin (10 dkg)
10 dkg cukor (2 dkg xilit)
1 vaníliás cukor (fél)
1 sütőpor (fél)
4 tojás sárgája (2)
baracklekvár
dió
Hab:
4 tojás fehérje (2)
20 dkg porcukor (fél ek xilit)
Krém:
2 vaníliás puding (1)
5 dl tej (2,5 dl)
8 ek cukor (fél ek xilit)
1 margarin (12,5 dkg)
Elkészítés:
A lisztből, margarinból, cukorból, vaníliás cukorból, sütőporból, tojássárgájából 2 cipót készítünk. Egyiket tepsibe nyújtjuk, barack lekvárral megkenjük, rá fele habot. Vágott dióval megszórjuk, megsütjük sütőpapíron. A másik lapot ugyanígy. Ha kisültek a lapok, összeragasztjuk a krémmel.
Mézes krémes
Nehézség: Nehéz
Hozzávalók:
3 dkg zsír
2 ek hideg méz
3 kanál tej
15 dkg cukor
1 tojás
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
15 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dl tej
5 ek gríz
1 vaníliás cukor
baracklekvár
Elkészítés:
A zsírt, mézet, tejet és cukrot felmelegítjük, hogy a zsír és a cukor elolvadjon. Ekkor egy tojást, a lisztet és a szódabikarbónát összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle. Fél óráig pihentetjük, utána sütjük.
A cukrot és a vajat habosra kavarjuk. A tejet a grízzel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas cukorral és egy vaníliás cukrot belekeverünk. Egy lapot baracklekvárral megkenünk, majd a krémet öntjük rá.
Mikrós-bögrés süti
Nehézség: Könnyű
Elkészítési idő: 6 perc
Hozzávalók:
3 ek liszt
3/4 ek cukor
1 tojás
2 ek tej
2 ek olaj
vanília aroma
citromhéj
Elkészítés:
A hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverjük egy bögrében, majd 3 percig mikrózzuk.
Palacsinta (DIAB)
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
3 tojás
2 kiskanál só
víz
szódavíz
tej
2-3 pohár liszt
Elkészítés:
A tojást és a sót kikeverjük, majd felöntjük vízzel, szódával, tejjel. A liszttel simára dolgozzuk.
Tiroli rétes (DIAB)
Nehézség: Könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
2 tojás
1 ek xilit
1 cs vaílliás fruktóz
1 mokkáskanál citromlé
450 g túró
1 ek tejföl
1 ek búzadara
1 cs nyújtott leveles tészta
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a xilittel, citromlével, túróval, tejföllel és búzadarával. A kinyújtott tésztára tesszük, megkenjük tojással és 20 perc alatt megsütjük.
Zserbó (DIAB)
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
175g liszt
só
1 tojás
100g margarin
1 kiskanál édesítő
0,5 dl tej
5g élesztő
lekvár
dió
Elkészítés:
Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Félbevesszük a tésztát és egyet kisodrunk. Beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral. Megszórjuk dióval. A másik fél tésztát is kisodorjuk és rátesszük a dióra. Villával megszurkáljuk és kb. 25 percig sütjük.